top of page

Bubblan

Bubblan är specialutvecklad tillsammans med användare för att vara ett säkert och enkelt kommunikationsverktyg. Primärt används Bubblan som en kommunikationsplattform som möjliggör att fler verksamheter inom kommunen skall kunna skapa aktiviteter och digitala sociala träffar på ett naturligt och säkert sätt. 

Aktivitetsvy

Med en enkel översikts vy kan användaren se vilka aktiviteter man själv valt att delta på och fått tilldelade via personal inom kommunen. Då de är dags att ansluta till en aktivitet kommer systemet automatiskt ge användare möjlighet att ansluta via en enkel knapptryckning. Tjänsten är anpassad så användare som inte är så vana vid digitala verktyg enkelt skall kunna delta. Tjänster som kan erbjudas är bland annat digitala träffar en till en och en till flera, se utvalda videos som laddats upp av kommunen alternativt direkt sändning av lokala evenemang samt kontakt med anhöriga. 

 

Digitalträff


När användaren önskar koppla upp sig sker anslutningen utan några komplikationer eller svårigheter. Tjänsten är anpassad så användaren enkelt skall kunna gå in och ur träffar samt reglera volymen. Det finns alltid en "hem" knapp som gör att man återgår till aktivitetsvyn och där finns möjligheten att återgå till pågående aktivitet.

 

MicrosoftTeams-image (5).png
MicrosoftTeams-image (7).png

Kommunen


Systemet går att integrera med befintliga verksamhetssystem vilket gör att det på ett enkelt och naturligt sätt kan användas i befintliga rutiner och arbetsprocesser. Träffar kan på ett enkelt sätt administreras och genomföras med utvalda personer inom kommunen alternativt i samarbete med civilsamhället. Tjänsten är anpassad för att involvera anhöriga som brukaren har godkänt.

Det finns också möjlighet att inkludera externa tjänster som idag kräver ett digitalt gränssnitt så som tex. träningsverktyg mm.

 

Bubblan hårdvara


Systemet levereras som en komplett lösning på en anpassad hårdvara med ett flexibelt stativ. Hårdvaran är anpassad endast för Bubblan och är därmed säker från externa kontakter samt tar bort risken att användaren skall komma "vilse" på nätet.
De
t finns också möjligt att installera tjänsten på extern hårdvara om de redan finns inom verksamheten.

 

IMG_6167.HEIC
bottom of page